DIY Magnetskinne

IMG_2162

Hvorfor kan man ikke få en hvid magnetskinne??

Vi ville gerne have at vores magnetskinne til knive var så neutral som mulig, så det er vores knive der er i fokus. Vi søgte ret længe efter en hvid skinne men synes ikke vi kunne finde noget der fungerede.

Ret tilfældigt havde vi en rodekasse fra den gamle lejlighed som skulle tømmes, heri lå en stålskinne fra IKEA og en dåse hvid radiator maling fra Røverkøb. Vi besluttede med det samme at prøve selv at male skinnen.

Magnetskinnen hedder ‘Kungsfors’ og koster 99 kr. i IKEA.

1. Slib skinnen med sandpapir, korn 100-120, for at få lavet lidt struktur malingen kan sidde fast på.

2. Tør metalstøvet af og lad skinnen tørre.

3. Mal skinnen med radiatormaling, eller anden metalmaling. Ved brug af spray undgår man penselstrøg, og så er det bare nemt 🙂 Vi brugte radiatormaling fra Røverkøb, https://www.roverkob.dk/radiatorspray-hvid-424278-2/

Vi malede den 3 gange med ca. 1 døgns mellemrum.

4. Giv skinnen et lag klar lak, også på spray. Afhængig af hvilken finish man ønsker vælges enten mat eller klar lak – vi brugte mat. Kan også købes i Røverkøb.

Jeg vil anbefale at man venter et døgns tid efter lakering med at hænge knive på skinnen.

God arbejdslyst 🙂