Trappe’tårn’ eller indvendig trappe??

Vi har snakket utrolig meget om vores trappe’tårn’ – skal trappen blive hvor den er? Skal den rykkes ind midt i huset? Eller noget helt tredje?!

Det er blevet til at trappen bliver hvor den er – altså i trappetårnet som blev bygget på huset i 1902. Vi har været lidt bange for, at det vil komme til at virke som to lejligheder der er lagt sammen når trappen er placeret ‘udenpå’ huset, men har besluttet ikke at ændre det og krydser fingre for at vi med gennemgående gulv og indretning kan få det hele til at glide pænt sammen.

En anden grund til, at vi har overvejet at flytte trappen er, at trappetårnets to etager udgør 35 kvm. af de samlede 234 kvm., hvilket nok kunne bruges bedre, men vi synes vi har kvadratmeter nok til at gå all in på et flot stort trapperum og en fin entre. Hvis økonomien vil det skal vi have en ny flot hoveddør, i samme stil som den der sad i da huset blev bygget.

 

Hele huset har en meget stor sætningsskade, ca. 10 cm, hvilket betyder at trappen er så skæv at man bliver søsyg af at gå op og ned ad den! Derfor bliver vi desværre nødt til at lave en ny trappe, hvilket både er virkelig dyrt og kræver utrolig meget arbejde. For at spare lidt på budgettet, vil vi prøve at genbruge så meget af den gamle trappe som muligt. Trappen bliver det sidste vi tager hånd om, så der er masser af tid til at tænke løsninger, opbygning og indretning.

Et lille billede af sætningens omfang .. og nej, huset overfor er ikke skævt!

IMG_1830