Flotte, runde prikker

Vi er hverken til blomster, dansende bamser eller prinsesser, men får ikke kun at have hvide vægge på vores datters værelse har vi valgt at male nichen i vores skabsvæg. Jeg bliver tit spurgt hvordan jeg har lavet prikkerne så fine og runde med skarpe kanter, så her er en lille guide, hvis andre skulle have lyst til at kaste sig ud i det.

1. Vi havde en rest vinduesfilm tilbage fra da vi lavede vinduer, så det brugte jeg. Men alt der kan klistre på væggen uden at trække malingen med af kan bruges.

Jeg brugte en passer for at få samme størrelse på alle cirklerne og skar herefter midten ud. Husk at man ikke skal bruge den pæne runde cirkel, men det udenom 🙂 Det er en god idé at have et par cm film omkring cirklen, så man har lidt at male på.

IMG_8276 2

2. Sæt filmen på væggen og mal langs prikkens kant med vægfarven. På den måde sikre man at den farve man skal male prikkerne med ikke trænger ud bag filmen. Lad det tørre og mal herefter prikken med den farve prikken skal være.

Mørke prikker på lys baggrund: Mal prikkerne 2 gange.

Lyse prikker på mørk baggrund: Mal prikkerne 3 gange.

IMG_8475 2

IMG_0199 2

Når man har malet sidste gang, trækkes filmen af væggen (inden malingen tørre) og der skulle nu gerne være nogle fine runde prikker.

Da vores prikker er lavet i en skabsniche har vi valgt at lave plader i samme farve til undersiden af overskabene, skabssiden og bordpladen. Vi har brugt MDF – husk at bruge vandfast MDF til bordplader!

Vi bruger det som pusleplads, så for ikke at skulle bekymre os om bordpladen har vi givet den 2 gange klar, mat lak som afslutning.

IMG_7762