Glutenfri cookies

Min mor har lige fundet ud af at hun ikke kan tåle gluten, så derfor bliver der eksperimenteret en del med glutenfri kage herhjemme, så hun også kan hyggespise lidt sammen med os andre 🙂

Cookies.jpg

Ca. 15 stk.

  • 100 gram blødt smør
  • 150 gram brun farin
  • 1 æg
  • 200 gram fuldkornsrismel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. knust pulverkaffe
  • 175 gram mørk chokolade
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Pisk smør og farin luftigt og cremet med en elpisker i et par minutter.
  3. Pisk ægget i.
  4. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, natron, salt, knust pulverkaffe og rør det godt sammen med sukkermassen.
  5. Hak den mørke chokolade groft, og vend chokoladestykkerne i dejen.
  6. Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, 1 kugle på størrelse med en golfbold til hver cookie. Flad dem lidt ud med bagsiden af skeen. Giv dem god plads, de flyder under bagning.
  7. Bag dine cookies midt i ovnen i 17-18 minutter.
  8. Lad dem køle på en bagerist.

God fornøjelse 🙂