Hindbærsnitter

Jeg er åbentlyst helt tosset med nemme og hurtige opskrifter og her får i endnu en;

H I N D B Æ R S N I T T E R

Ingredienser:

  • 250 gram mel
  • 75 gram flormelis
  • 150 gram smør
  • 1 æg
  • Hindbærmarmelade
  • Flormelis til glasur
  • Evt. krymmel

Skær smøret ud i mindre tern og bland alle ingredienserne sammen. Tiden der æltes kan forkortes en del hvis smøret era stuetemperatur.

Jeg ælter det altid i hænderne på køkkenbordet, da smøret har godt af lidt varme for at få dejen til at hænge sammen.

Jeg tilsætter næsten altid lidt mere flormelis under æltningen.

Herefter deles dejen i 4 lige store dele og rulles/trykkes ud på bagepladen i 4-5 mm tykkelse.

8334fa52-aee3-4f0d-b205-8058de044642.jpeg

Bages ved 200 grader i 12-14 minutter, men hold øje med det, de kan hurtigt få for meget.

C2AB9F02-2414-4525-8D0A-80F7FE5F20B9

Det er ikke meningen at de skal smelte sammen under bagning, men har aldrig bagt hindbærsnitter i den ovn, så fik lavet dem lidt for store til bagepladen. Det har ikke nogen betydning når bare de skæres ud når de er varme (og bløde).

A2F2245E-26A9-4A8B-83A9-936707BA0574

Skær bundene ud to ad gangen, så stykkerne passer sammen i størrelsen, når de senere skal lægges ovenpå hinanden. Brug en stor kniv uden takker. Det er vigtigt at de skæres når de er varme, da de ellers knækk

Lad bundene køle helt af inden der kommes hindbærmarmelade på halvdelen af dem, hvorefter modstykket lægges ovenpå.

2B0F45EB-033E-462F-AC04-F0B9247EF229.jpeg

Afslut med glasur og evt. krymmel.

313D8651-DC75-4F16-817B-9885EB5A6CBF.jpeg

Holder sig fint et par dage i en tæt beholder, gerne med et stykke bagepapir i bunden.